Indhold FordybelsesModuler

FordybelsesModuler

Uge 3 INTENSE
(torsdag d. 16. – søndag d. 19. januar 2020)

Modul 1:

Why we sing (Mette)
Solist – Nervøsitet og grounding (Laura)
Sangteknik i praksis (Lene)
Musikalsk legestue (Mads)
Solist – Fortolkning (Sarah) NY

Modul 2:

Solist – Syng med krop og sjæl (Julie)
Nørdekor (Laura)
PLAY (Lene)
Heart/Beat (Mads)
Mærk din krop og lad op (Sarah) NY
Stemmeflirt (Mette) NY

Uge 7
(søndag d. 9. – lørdag d. 15. februar 2020)

Modul 1:

HarmoniSING (Mette)
Solist – Improvisation og fortolkning (Mads)
Circle song (Rie)
Poetfabrik (Arne)
PLAY (Lene)
Gospelband (Stephen)

Modul 2:

Solist – BalanSING (Mette)
Heart/Beat (Mads)
Solist – Stemmeværd (Rie)
Vokalgruppe (Laura)
Sangteknik i praksis (Lene)
Sangskrivning (Stephen)

Fordybelsesmoduler

Solist – Fortolkning (uge 3)

Sarah Moshage Ahola

Sarah Moshage Ahola

På dette hold skal vi arbejde med gospelballader i dybden og i bredden. Vi skal lege med at fortolke, formidle og forstå og derved give sangene nyt liv og udtryk sammen. Vi skal både arbejde bevidst med virkemidlerne i musikken og udtrykket – men også give os selv lov til “bare” at være.

Mærk din krop og lad op (Uge 3)

Sarah Moshage Ahola

Sarah Moshage Ahola

Vi skal synge og mærke og med et sangteknisk perspektiv vil vi gå på opdagelse i stemmen og kroppen. Vi skal eksperimentere med hvordan forskellige spændinger (eller mangel på samme) i kroppen påvirker vores stemmes lyd og udtryk. Vi skal synge sammen og for hinanden.

Stemmeflirt

Mette Risager

Mette Risager

Sang er kommunikation. Der er intet mere magisk når musik opstår på stedet. Ørerne fyldes af velvære, når toner pludselig flyder sammen i harmoni. Man kan få fornemmelsen af at stemmerne leget sammen …
Hvis vi tør give os hen og lytte og mærke hinanden kan vi sammen skabe nyt og skabe magi. Øvelse gør mester. 
På denne solist-workshop skal vi øve os i at synge sammen og kommunikere med vores stemmer.

Circle song (uge 7)

Portræt - Rie Hagbard

Rie Hagbard

På dette kormodul har vi intet klaverakkompagnement – Det er vores stemmer og kroppe der udgør al musikken. 

Vi skal bryde reglerne for korsang og lege med koret som et instrument og improvisere nye sange sammen i nuet. I øvningen kombinerer vi arbejdet med gehør, klang, puls, kropslighed og korisk udtryk. Det bliver udfordrende og rigtig spændende! 

Man behøver ikke kunne improvisere, men skal bare være glad for at gribe nuet og gå med på de ideer der kommer. 

Gospelband (uge 7)

Portræt - Stephen Nørrelykke

Stephen Nørrelykke

Hvad vil det sige at være gospelmusiker? Hvilke roller har de forskellige instrumenter? Hvor mange slags gospel findes der? Hvor meget musikteori skal man kunne? Det skal vi forsøge at blive klogere på i dette modul. Vi vil både gennemgå lidt teori, lytte til musikeksempler og også spille sammen. Så tag gerne dit eget instrument med, så laver vi en fed jam! Undervisningens niveau og form vil tilpasse sig efter jeres niveau og behov.

Kendskab til minimum ét instrument er en fordel.

HarmoniSING (uge 7)

Portræt - Mette Risager

Mette Risager

Vi dykker ned i den magi, som opstår, når toner og stemmer flyder sammen i harmoni. Vi skal dygtiggøre vore ører og stemmer, sådan at vi bliver bedre til at blende og flyde sammen i harmoni med hinanden.

Vi arbejder med at mærke og høre forskellige slags harmonier, og vi kommer til at blive bedre til at finde og holde vores egen stemme i koret.

Heart/Beat (uge 3 & uge 7)

Portræt - Mads Holm Andersen

Mads Holm Andersen

Musik med hjerte og rytme, det er udgangspunktet for dette modul. Vi skal både synge, fortolke, tage udgangspunkt i os selv og vores følelser i forhold til musikken. Samtidig skal vi mærke musikken og pulsen, klappe rytmer, spille rytmer – og lade det hele smelte sammen.

Måske synger vi højt og længe, måske hopper vi i takt, måske er vi stille sammen og mærker hvad det betyder.

KOM – lad musikken leve!

Solist – Nervøsitet & Grounding (uge 3)

Portræt - Laura Kjærgaard

Laura Kjærgaard

Alle oplever nerver, om man er begynder, let øvet eller øvet sanger.

Dette hold er for dig der oplever at din nervøsitet tager fokus fra dig, når du skal synge solo. Få værktøjer til at holde fokus og til at finde ud af hvorfor du bliver nervøs, og sæt det i praksis som solist på holdet. Vi vil lave fælles øvelser der kan skabe musikalsk overskud og et fokus på glæden ved at synge på trods af nervøsiteten.

Sangteknik i praksis (uge 3 og uge 7)

Portræt - Lene Nørrelykke

Lene Nørrelykke

Vi arbejder på at blive klogere på stemmen generelt og især på vores egen. Komplet Sangteknik er et system, som forklarer stemmen og giver gode redskaber til at synge sundere, stærkere og præcis, som vi selv ønsker. Og så skal vi selvfølgelig synge dejlige sange, og vi skal afprøve teknikkerne i praksis.

Solist – BalanSING (uge 7)

Portræt - Mette Risager

Mette Risager

På dette solisthold skal vi bruge vores ører og kreativitet. Vi skal lytte og finde hullerne i musikken hvor der er plads til solisten. Vi skal være kreative og lave god musik sammen. Det er en fordel at du har prøvet at improvisere før. 

Why we sing – Acapellakor og gospelhistorie (uge 3)

Portræt - Mette Risager

Mette Risager

På dette nye hold får du mulighed for rigtigt at mærke rødderne i gospel. Vi skal synge sammen og binde musikken sammen med både vores egen livshistorie og den dybe historie som hører til gospelmusikken. Dette hold vil indeholde masser af sang, reflektion og gospelhistorie fra den spæde start og indtil i dag.

Solist – Improvisation og fortolkning (uge 7)

Portræt - Mads Holm Andersen

Mads Holm Andersen

Vi synges til, før vi er født. Synger før vi kan tale. Synger for vores børn. Synger når vi er glade og når livet er svært. Musik er sproget du kendte før alt andet.

Lad os gå på opdagelse i dig og din musikalitet og finde frem til kilden, hvor dine toner og fraser opstår. Gør dig klar til at åbne op og droppe dommeren.

Vi kommer til at arbejde med imitation, følelser, billeder, motivation, inspiration og meget mere.

Vær klar, vær umiddelbar og hav tillid!

Musikalsk Legestue (uge 3)

Portræt - Mads Holm Andersen

Mads Holm Andersen

To Play. At spille.
To play. At lege.
To play music.
At lege musik?Vi leger fra begyndelsen af livet. Vi udforsker og opdager, vi søger og finder, vi er nysgerrige og åbne. Dette modul tager udgangpunkt i legen med vores stemmer i lyd og i musikken. Her går vi på opdagelse i tonerne og tager nysgerrige chancer der overrasker og inspirerer. Kom og leg med!

Solist – Stemmeværd (uge 7)

pastedGraphic.png

Rie Hagbard

På dette hold vil du opleve en kombination af sangundervisning, selvudvikling og musikalsk ’legestue’. Her vil du synge dig selv glad, varm og måske bevæget. De øvrige deltagere på holdet vil være dine støtter, ligesom du også vil kunne opleve stor glæde ved at støtte dem. Denne helt særlige gruppedynamik hjælper os til gradvist at blive mere modige for hver øvelse, og vi kommer til at lære os selv, vores stemme og musikalske formåen at kende fra et helt nyt og meget livsbekræftende sted. Stemmeværd er en nøgle til nærvær og til at finde eller styrke dit personlige udtryk. Til at tage plads som sanger og som menneske.

Vokalgruppe (uge 7)

pastedGraphic_4.png

Laura Kjærgaard

Dette kor er for dig som vil udfordre dig selv lidt ekstra. Vi er kun 20 deltagere på holdet, hvilket gør at den enkelte sangers lyd er tydeligere i den samlede korlyd. Det er en oplagt mulighed for at tage et større korisk ansvar og for at forbedre både ører og stemme. Vi skal arbejde i dybden med sangene og dyrke detaljerne og udtrykket i sangene. 

Solist – Syng med krop og sjæl (uge 3)

Portræt - Julie Bie

Julie Bie

Vidste du at som sanger sidder dit instrument ikke kun i halsen og hovedet, men i hele kroppen? 

På dette solisthold vil vi synge både med krop og sjæl og arbejde med udtryk og fortolkning, i samarbejde med stemmen. Vi arbejder bl.a. med kropssprog, og den påvirkning det har på vores udtryk og det indtryk det gør på andre når vi står på scenen, på jobbet og i vores relationer generelt. 

Hvis du har en særlig sang du ønsker at arbejde med er du velkommen til at medbringe den på backingtrack, akkorder eller synge den uden akkompagnement

PLAY (uge 3 & uge 7)

Portræt - Lene Nørrelykke

Lene Nørrelykke

Dette er ikke et solisthold, men en mulighed for at alle kan arbejde med improvisation. Hvordan performer vi? Hvordan arbejder stemme og krop sammen når vi performer/udtrykker os? Vi skal improvisere og lege med stemmen og kroppen og kaste os ud i teaterlignende øvelser. Det bliver måske grænseoverskridende, men det vil også give aha-oplevelser og blive virkelig sjovt!

Poetfabrik (uge 7)

pastedGraphic_8.png

Arne Andreasen

Når vi bliver født og får klippet navlestrengen – er vi alene. En ø i havet. Sammen med 8-10 milliarder andre øer. Resten af livet bruger vi på at blive landfaste med andre. Bygge broer, lave dæmninger og sætte færger ind. Skabe relationer og blive hinandens nødvendighed. Venner.

Ord kan slå bro over de største oceaner. Ord kan ødelægge en afstand på et kys.

Vi skal jonglere med sprogets legoklodser – og skabe guld af hverdagsbrikker. Være alkymister. Og bruge mange ord, korte ord, sjove ord og lange sætninger. Og bare prøve at fange i små glimt hvad store ord kan.

Imens vi bygger broer til hinanden…

Nørdekor (uge 3)

pastedGraphic_4.png

Laura Kjærgaard

I dette kor vil vi “nørde” os helt ned i dybden af sangene.

Vi tager ansvar som korsangere og fordyber os i detaljerne i musikken.

På dette hold er der plads til 20 deltagere. 

Sangskrivning (uge 7)

pastedGraphic_1.png

Stephen Nørrelykke

Har du en lille sangskriver i maven? Eller kunne du bare godt tænke dig at prøve noget nyt?

Så er det her et rigtig godt hold for dig. Her skal vi lære basale tricks indenfor sangskrivning og prøve dem af. Har du prøvet Arnes Poetfabrik, så er dette hold være et rigtig godt supplement. Vi skal lære lidt om musikteori men også bare prøve at være intuitive og så skal vi selvfølgelig skrive en masse sange. 

Synes godt om

Nina Luna (Kursusleder)

En kursist udtalte efter et ugekursus med Nina:
Der er dem, der elsker Nina Luna, og så er der dem, der ikke har mødt hende endnu!

Læs mere om Nina Luna

Du får:

  • Fælleskor med alle kursets undervisere (uge 7)
  • Koncerter: koncerter og gudstjenester.
  • Undervisere: toptunede undervisere, med kompetencer lige fra selvudvikling over digtning til rytmetræning.

Begrænset antal pladser

For at alle kan få den mest optimale oplevelse, har vi valgt at begrænse kurset til 70 deltagere. Vær sikker på en plads, tilmeld dig nu!

Tilmeld mig!